ΚΛΕΙΔΟΘΗΚΕΣ ΦΥΛΑΧΤΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΡΗΤΙΝΗ

Η τεχνητή ρητίνη είναι ένας συνδυασμός (μείγμα) από διάφορες τεχνητές ρητίνες. Αυτές παράγονται χημικά (τεχνητά) σε εργαστήρια και είναι πολυεστερικές. Με τη βοήθεια αυτών των τεχνητών πολυεστερικών ρητινών μπορούμε να μιμηθούμε – σε ένα ποσοστό 80% - την πιο σημαντική φυσική ρητίνη, το κεχριμπάρι, το υλικό από το οποίο έχουν κατασκευαστεί τα καλύτερα κομπολόγια όλων των εποχών. Για να γίνουμε πιο σαφείς, εάν πάρουμε μια χάντρα από κεχριμπάρι και μιμηθούμε το σχήμα, το χρώμα και το βάρος της σ’ένα εργαστήριο, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από κάποιον για να δει τη διαφορά ανάμεσα στην τεχνητή (πολυεστερική) και τη φυσική ρητίνη (κεχριμπάρι). Τα κομπολόγια από τεχνητή ρητίνη είναι πολύ υψηλής ποιότητας και επ’ουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλαστικά. Οι ίδιοι οι παππούδες μας έπαιζαν με αυτά. Φυσικά, ο πολυεστέρας της εποχής των παππούδων μας ήταν ένα υλικό που ονομαζόταν "βακελίτης" το οποίο δεν υπάρχει σε ευρεία χρήση σήμερα. Ο βακελίτης κατασκευάστηκε επίσης σε εργαστήρια με την ανάμειξη τέτοιων τεχνητών υλικών(ρητινών).

Ένα κομπολόι από τεχνητή ρητίνη δεν είναι καθόλου απαραίτητο να έχει το ίδιο βάρος με ένα άλλο ανάλογο κομπολόι τεχνητής ρητίνης ακόμα κι αν έχουν και τα δύο χάντρες ιδίου σχήματος και μεγέθους. Έτσι, εμείς έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε το μείγμα της τεχνητής ρητίνης, σύμφωνα με το βάρος που επιθυμούμε για το κομπολόι μας.

Συναντάμε τις πρώτες τεχνητές πολυεστερικές ρητίνες αρκετά παλιά. Στην Τουρκία, αυτά τα κομπολόγια ονομάζονταν "Καταλίν". Άρχισαν να φτιάχνονται στα 1880 και παράγονται μέχρι σήμερα. Στην Περσία (Ιράν) άρχισαν να κατασκευάζονται την ίδια εποχή, κατασκευάζονται ακόμα και σήμερα και ονομάζονται "Σούντουρους". Στην Αίγυπτο τη δεκαετία του 1960 κατασκευάστηκαν κάποια μείγματα τεχνητών ρητινών που ονομάστηκαν “παλιό μείγμα Αιγύπτου”. Στην Ελλάδα ονομάζονται "ειδική τεχνητή ρητίνη" ή "παλιό μείγμα Ελληνικό" και δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστοι τέτοιοι τεχνίτες πια.


Επιλέξτε από τα προϊόντα που ακολουθούν για να δείτε λεπτομέρειες. Αν σας αρέσει κάποιο προϊόν πατήστε το κουμπί αγοράς για να το προσθέσετε στο καλάθι σας.KLF1KLF2KLF3KLF4KLF5
KLF6KLF7KLF8KLF9KLF10
KLF11KLF12
ΚωδικόςΠεριγραφήΔιάμετροςΤιμή (€)Αγορά
KLF1Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη μελισσα 10
KLF2Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με φυλο 10
KLF3Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με ροδι 10
KLF4Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με τον Γκανεσα 10
KLF5Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με πεταλουδα 10
KLF6Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με χελωνιτσα 10
KLF7Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με τον δισκο της Φαιστου 10
KLF8Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με την θεα Λακσμι 10
KLF9Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με το χερι της Φατιμα 10
KLF10Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με φυλο Ελιας 10
KLF11Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με φλουρι Κωνσταντινατο 10
KLF12Κλειδοθήκη φυλαχτό από τεχνητή ρητίνη με ενα Κοριτσακι 10


Επιστροφή στον κατάλογο